Om oss

Vi heter  Catherine och Ulf, och bor  med våra mopsar och taxar på landet några kilometer utanför Värnamo. Vi har också en fawn mopstik hos fodervärd samt en svart mopshane som är tillgänglig för avel.

Vi har många års hunderfarenhet och har haft staffe sedan 2005, då Lola flyttade in hos oss. 2009 skaffade vi vår första mops, Vera. Ett år senare flyttade Ebba mops in. De båda är våra betydelsefulla  stamtikar i vår avel.

Under åren har mopsfamiljen, Maggan och Eva-Lotta, utökats med några till mopsar och även med några taxar. Vi har en  liten långhårig kanintax , Julia och en långhårig dvärgtax, Chira samt två merlefärgade valpar Kelly och Ingela, som är kort- respektive långhårig. Vi har också två långhåriga dvärgtaxar hos fodervärd. Plötsligt så blev det sex hundar här hemma, två mopsar och fyra taxar (och två mopsar samt två taxar hos fodervärd). Så kan det gå 😉

Till familjen hör också fyra vuxna barn och glada, hundälskande barnbarn.

Till vardags har vi “vanliga” jobb: jag, Catherine, är områdeschef på Värnamos kommunala bostadsbolag Finnvedsbostäder och Ulf arbetar som innesäljare på dörrfabriken Nordan AB i Bor. Sedan sommaren -23 har vi också ett litet hundpensionat hemma, Nöbbele hundpensionat.

Mesta delen av  fritiden kretsar kring familjen,  hundarna och kontakt med hundkompisar och valpköpare. Och självklart att vara ute i vår fina småländska natur!

Uppfödning

Vi ägnar oss åt hunduppfödning  av mops och tax  i liten skala på hobbynivå och ställer ofta ut våra hundar samt deltar i diverse tävlingar och evenemang. Vi hade vår första valpkull 2006, då staffordshire bullterrier.

Fritiden ägnas gärna åt promenader, träning, utställning, kurser mm. Jag har läst SKK:s uppfödarutbildning och Mopsordens uppfödarutbildning och kan titulera mej diplomerad uppfödare. Jag rekommenderar utbildningen varmt åt andra hundintresserade, inte bara uppfödare. Under 2023 utökade jag min kompetens genom att utbilda mej till hundföretagare, för att öppna företaget Nöbbele hundpensionat. Vi är anslutna till SKK och följer SKK:s och jordbruksverkets riktlinjer i alla avseenden. Vår uppfödning är godkänd av länsstyrelsen och SKK:s kennelkonsulent.

Våra hundar får Royal Canins kvalitetsfoder.

Målsättning

Vår målsättning med kennelverksamheten är att i liten skala i lugn och trygg hemmiljö föda upp friska och mentalt sunda hundar, som följer rasstandard, allt enligt SKK:s regler. Våra hundar som används i avel är alltid utställda, hälsotestade och mentalbeskrivna.

Vi är måna om att ha bra kontakt med våra valpköpare och finns som stöd och support i den omfattning man önskar. Många av våra valpköpare och andra hundägare har blivit vänner för livet. Att föda upp hundar att älska är vår passion!

agilityshopen

agilityshopen_tradera

Vi driver  företaget Agilityshopen.se och säljer, genom webbshop eller direkt hämtning vid lagret i Värnamo, hopphinder, slalom och inlärningsslalom. Besök gärna vår sida www.agilityshopen.se

Mopsorden och Värnamo brukshundklubb

Vi är anslutna till rasklubben Mopsorden och betalar ett års medlemskap till våra valpköpare. Vi är också aktiva medlemmar i Värnamo brukshundklubb. Värnamo BK

Hälsa på

Välkommen att hälsa på för att träffa oss och våra hundar, ifall du är intresserad av att eventuellt köpa valp. Telefonnummer hittar du under kontakt.

Queen Lawless på sociala medier

Besök gärna vår facebookgrupp Queen Lawless kennel, med massor av bilder och uppdateringar kring våra valpar och vuxna hundar. Vi finns också på Instagram, queenlawlesskennel