Mopsvalp…

I torsdags föddes lille Kjell Solo som ensamvalp i Maggans och Walles kull. Allt har gått bra och han får mamma Maggans all kärlek och omvårdnad. Kjell är tingad och mycket efterlängtad.

Tyvärr så klarade sej inte vår lille valp, han somnade in 13 dagar gammal… Så ledsamt för Maggan, för oss och för familjen som längtat så efter sin valp…

Jan-Åke merle dvärgtax

Queen Lawless Jan-Åke föddes 2024-02-24 i en kull med två valpar. Hans bror Jan-Ove är tingad och Jan-Åke finns tillgänglig till rätt familj. Jan-Åke säljs till halva valppriset, 12 500 kr på grund av att han är född med ett öga. Vid en veterinärkontroll när han var fyra veckor konstaterade ögonspecialistveterinär Eva Gustavsson att höger öga är fullt normalt, men att vänster öga är outvecklat och slutet och att det kan bero på en nervskada. Veterinären kunde inte se några avvikelser för övrigt. Jan-Åke utvecklas normalt i takt med sin bror och vi kommer att göra besiktningen hos samma veterinär tillsammans med hans köpare innan han flyttar. Välkommen att höra av dej om du är intresserad av denna fantastiskt fina och speciella valp, som stannar hos oss till vi hittat hans perfekta hem. Han är nu tingad och efterlängtad av sin nya matte!

BOAS-testade mopsar

I december 2023 i genomförde vi RFG- test (BOAS) med två av våra mopsstjärnor, Queen Lawless Anita (ägare Helen och Anders Ewald) och hennes mamma Ancema’s Quark Cheese Muffin (Maggan). Båda fick fina ord från veterinären, resultat grad 1 för Maggan och grad 0 för Anita.

De är båda utställda med CK, har genomfört MH och BPH med 0 på skott, och är PDE N/N. Gissa om vi är nöjda med den summeringen!

RFG-Scheme är en metod för att undersöka andningen och göra en BOAS-gradering. Hälsoprogrammet är framtaget för engelsk bulldogg, fransk bulldogg och mops. 

Målsättningen med hälsoprogrammet för andning genom BOAS-gradering enligt RFG-Scheme är att förbättra hälsan och minska förekomsten av andningsproblem hos engelsk bulldogg, fransk bulldogg och mops. Läs mer om testet här:

https://www.skk.se/sv/uppfodning/halsa/halsoprogram/andning/rfg-scheme/

Mopsvalp svart tik att tinga

Av fyra svarta mopsvalpar finns nu en tik kvar, som vi söker rätt familj till.

SE23055/2023 Queen Lawless Hollie.

Hollie är en kompakt, kolsvart tik med ett underbart temperament. Hon är veterinärbesiktigad, chipmärkt och vaccinerad vid åtta veckors ålder. Hollie är försäkrad i Sveland,Innan leverans gör vi en ny aktuell besiktning. Vi följer SKK:s regler till punkt och pricka, vilket ger både oss och våra valpköpare trygghet.

När hon flyttar medföljer foderpaket från Royal Canin, sele, låda med tandborste, öronrengöring, Fortiflora, leksak, filt mm.

Hollie är van vid barn, andra hundar och älskar att vara med i allt som händer.

Välkommen att ringa om du är intresserad!

Svarta mopsvalpar

Våra mopsvalpar (Skymbergs Hunter x Queen Lawless Anita) föddes 2023-04-22, en hane och fyra tikar. Anita har funnit sej väl tillrätta i sin nya roll och både hon och valparna mår bra. Mer bilder kommer!

Hanen och två-tre tikar är tingade, en tik finns kvar att tinga. Välkommen att höra av dej om du är intresserad.

Vårt hundpensionat är klart!

Efter mycket arbete är nu vårt hundpensionat, Nöbbele hundpensionat i Värnamo, klart att ta emot gäster! Vår målgrupp är sällskapshundar och vi har endast ett fåtal platser, eller rum, som vi säger. Tryggt, varmt och ombonat – precis som vi vill ge till våra egna hundar!

Hemsidan är under uppbyggnad; www.nobbelehundpensionat.se