Mopsresor

Den här helgen går i resans tecken, mopsvalpen Luna Leonora åkte till sitt nya hem i fredags. I går var det dags för Loverboy Leo och Lucky Luke att åka och i dag kommer mopsmamma Lunas ägare och hämtar hem sin hund igen. Lovely Lisabeth åker på fredag och Lonely Lillemor, vår enda fawnfärgade valp, stannar i vår kennel för ev fodervärd i Värnamo (när vi hittar lämplig).

Det har varit ett äventyr, som startade i maj då vi hämtade Luna, Queen Lawless Fabolous Florence, i Göteborg för resa till utvald hane. Vi fick låna Sparvögas Guess Who, som bor i Åhus och besökte honom två dagar för parning. Därefter åkte Luna hem igen och kom tillbaka under semestern, när det var dryga två veckor kvar till valpning. Luna var pigg och glad som vanligt, men sommarvärmen och den stora magen gjorde att hon helst höll sej i skuggan.

Valparna föddes den 30 juli och på några få timmar hade Luna fått fem välskapta valpar, tre tikar och två hanar. Telefonen till Lunas och Hugos respektive mattar  gick varm och det var inte dubbel glädje som delades, utan trippel! De flesta valparna var redan tingade och vi valde ganska snart att behålla lilla Lillemor i vår kennel. Tre av fem valpar planeras att användas i avel och även de andra två ska prova på utställning, vilket glädjer en uppfödare! Oavsett utställning, så har de fina familjer och vi ser fram emot att följa dem i livet, vår L-kull.

Vi gläder oss också åt vår Lillemor, som är tredje generationen Queen Lawlessmops, där vår Vera är mormor! En spännande framtid väntar vår kombination Luna och Hugo och vi önskar alla lycka till!

Hela syskonskaran, Leo, Lucky Luke, Lisabeth, Leonora och Lillemor.
Hela syskonskaran, Leo, Lucky Luke, Lisabeth, Leonora och Lillemor.