Uppfödning – en passion

orginal

 

Vad är roligast med hunduppfödning? Jo, att leverera en valp till förväntansfulla personer som förberett sin nya familjemedlem och öser kärlek över valpen och att sedan följa valpens utveckling genom samtal, bilder och kanske träffar. Det spontana telefonsamtalen som ibland kommer ”jag vill bara berätta att vår hund är underbar”, är nog det som värmer mest!

Att mötas på valpträff eller utställning är också roligt, då valpägarna träffas och delar erfarenheter och jämför syskonen. Det kan bli släktforskning på hög nivå!

Baksidan är när någon hund blivit sjuk, vilket tyvärr händer ibland. Vi hoppas att även där vara till stöd för valpköpare, så att allt ordnar sej till det bästa. Trots att båda föräldrarna är fullt friska kan ju sjukdom uppstå, som man inte kan förutse. I de flesta fall ordnar sej allt till slut.

Våra staffordshire bullterriervalpar och mopsvalpar finns spridda i Sverige, Danmark och Norge och i framtiden även England. Facebookgruppen Queen Lawless kennel har blivit en mötesplats för våra valpköpare och andra intresserade med massor av fina bilder och hälsningar. Välkommen dit!